Team Tempo

Team Tempo

Hallingen

Siste nyttOpprettet av Ole Sigleif 26 jan., 2014 00:30:06

Nytt løp nye muligheter og planer, Hallingen består av to etapper på ca.8 mil i samme løype. Rundt 30 påmeldte i 8- spanns klassen. Etter en del diskusjon rundt kjøreplan ble vi enige om at en snittfart på rundt 15kmt skulle være målsetningen hvis det var ok spor. Det har snødd enormt nye den siste uken, anslagsvis 60-70 cm med lett og luftig snø. Umulig og pakke men lett og brøyte. Så løypemanskapet hang plogen bak skuteren og brøyta vekk snøen slik at den harde og solide sålen kom frem. Bjarne, Nala, Tex, Mollis, Fuji, Sarabi, Siffe og Ylva var de som skulle få prøve seg. Kusken Ole Sigleif var litt i villrede når han for første gang på 5 år skulle starte uten Gabo og Tell. Slik er det med luksus problemer..

1. Etappe gikk som den skulle, selv med startnr.13 på sleden suste det av sted uten større komplikasjoner i snødrevet, kanskje det var superlykta fra Burfjord Sport som sørget for den gode oversikten i natten. Etter å ha passert det fremste spannet klarte man ikke og roe seg helt så man dro i fra med 5 minutter de siste 20 km.

Sjekkpunktet gikk fort unna. Alt i alt gikk det under 20 minutter på den jobben. Da blir det mer hvile på hundene. Alle spiste kjøttet fra Provit bra og tørrforet fra royal canin forsvant ned på høykant. Er jo ikke noe sak og være kokk med så gode råvarer. Halmen ble delt og brukt raust på alle hundene, slik at alle fikk god isolasjon fra bakken før ullpleddene ble lagt over dem slik at de skulle ha det godt og varmt de neste 4 timene.

Jarle Tvedt hadde ordnet med en hotellseng til Ole Sigleif noe han ble meget fornøyd med, alternativet var å ligge i bilen.

2. Etappe gikk som forventet, de andre konkurrentene sakket akterut og de glade hundene dro i fra med Ole Sigleif som den syngende kusk bak sleden. I motbakkene løper han så fort han kan så da får hundeørene fri fra den falske sangstemmen..

I mål ventet det applaus og gratulasjoner fra kjente og ukjente. Det er stor stas og komme først og det syns hundene også. De merker godt på oss at vi er ekstra glade, hundene blir sluppet løs rundt hundehengeren før de hopper inn i hver sin boks og får noen ekstra godbiter og knaske på. De elsker hundekassa. Masse god halm og hvile.

1. Plass og 30 min til 2 plassen skal man være fornøyd med. Det at snitthastigheten endte på 15,35kmt er vi også fornøyde med. At spannet hadde gått inn til en soleklar 4 plass i åpen klassen syns vi også er stas. Alle hundene var friske og raske, Ole Sigleif var kanskje litt stiv i ett par løpemuskler men i sum er vi strålende fornøyde med Hallingløpet

Takk til alle de frivillige som har stått på hodet for oss.

Hilsen ALLE oss i team tempo.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.